Skip to main content

Skab et velfungerende kontor

35
0

Skab et velfungerende kontor

Uanset om du arbejder på en stor eller en lille arbejdsplads, er det vigtigt, at der er et godt arbejdsmiljø på kontoret, så det er rart at komme på arbejde hver eneste dag. Arbejdsmiljøet betyder meget – både for sammenholdet på kontoret, for en selv, men også for det arbejde man udfører. Og hvis ikke arbejdsmiljøet fungerer, så er der ikke meget ved at skulle kæmpe sig igennem arbejdsdagen. Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for sikre, at arbejdsmiljøet er i top på kontoret, både i forhold til det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø.

 

Husk dialogen

En af de ting, som virkelig kan skabe problemer på en arbejdsplads, er, hvis vi glemmer at snakke sammen. For hvis vi glemmer at snakke sammen, så kan man nemt blive i tvivl om, hvad de andre laver, hvorfor bestemte ting er blevet besluttet, eller hvorfor kollegaen måske svarede lidt surt tilbage den anden dag. Og når man glemmer at snakke sammen, så bliver det svære at løse eventuelle problemer.

 

Derfor er det vigtigt ikke at glemme at have en god dialog. Det er for eksempel vigtigt at huske at holde afdelingsmøder, hvor der er tid til at få vendt vigtige emner, som berører hele afdelingen. Men det er også en god idé bare at holde hinanden opdaterede på, hvad man hver især går og laver. På den måde er det også nemmere at spørge ind, hvis der er problemer eller noget man er usikker på.

 

Lav aktiviteter uden for arbejdet

En anden måde at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø er ved at arrangere aktiviteter for afdelingen eller hele virksomheden, som ikke har noget med arbejdet at gøre. På den måde kan man nemlig lære hindanden bedre at kende, fordi man til disse arrangementer også kan snakke om ting, som ikke er relateret til arbejdet.

 

Der kan være mange forskellige måder at arrangere aktiviteter på. Måske er det en årlig sommerfest og en julefrokost, men man kan også lave teambuildingture, hvor der virkelig er fokus på samarbejde, samtidig med, at der også er plads til at have det sjovt. Hvis det ikke er muligt for hele virksomheden at tage af sted, kan man også arrangere mindre ting for afdelingen. Men også bare en gåtur sammen med kollegerne en gang om ugen i løbet af arbejdsdagen, kan have betydning.

 

Få styr på inventaret

Ud over det psykiske arbejdsmiljø, spiller det fysiske arbejdsmiljø også en rolle, når det handler om at skabe en god arbejdsplads. Det har for eksempel betydning, hvis der enten er for koldt eller for varmt på kontoret. Men det kan også have konsekvenser, hvis man ikke sidder på en god stol eller skrivebordet er indstillet forkert. Det kan nemlig føre til problemer med ryg og nakke. Hos hjemmesider som Lyreco kan du finde et stort udvalg af alle former for kontorudstyr, som kan sikre et godt fysisk arbejdsmiljø. Besøg hjemmesiden her

Tags

David